Kanjis

Els Kanji són els sinogramas utilitzats en l’escriptura de la llengua japonesa.
L’ús dels kanji és una de les tres principals formes d’escriptura japonesa, els altres dos són els sil·labaris hiragana i katakana, als quals es refereix en conjunt com kana.
Els kanji són utilitzats en la seva majoria per expressar conceptes.


AI
El kanji “AI” és interpretat històricament com una olla d’arròs amb una tapa, la qual cosa suggereix la idea de la reunió, la unió o acostament. El caràcter sovint s’utilitza per indicar l’harmonia, la unió i la reconciliació.


KI
El kanji “Ki” significa esperit o energia essencial, ja que aquesta representat al seu centre per l’arròs i el radical col·locat en la part superior que condueix a la dreta representa el vapor o aigua, que en conjunt indicaria que els vapors que sorgeixen d’arròs cuit donen la idea d’esperit o força invisible. Avui dia s’utilitza generalment per indicar una energia invisible, espiritual o força vital.


DO
El Kanji “DO” suggereix la idea de la carretera principal o camí, que en el context del aikido es comprèn com el sentit comú abstracte de via o camí de la il·luminació, però que també s’utilitza en moltes paraules sobre arts marcials tradicionals japoneses, com; budo, judo, kendo, kyudo, karate-do i el dojo, etc.

El Kanji Aikido en el seu conjunt, es traduiria com “el camí cap a l’harmonització de l’energia espiritual”.

BUDO
Budo és la via del guerrer; involucra totes les arts marcials japoneses. Les escriptures antigues es refereixen essencialment a una forma particular de cultiu de la ment i una reflexió sobre la naturalesa d’un mateix.

7 Principis del Bushido

El codi del Bushido està regit per 7 principis, la guia moral de la majoria dels samurais de Rokugan. Sigueu fidels a ell i el vostre honor creixerà. Trenqueu-ho, i el vostre nom serà injuriat per les generacions esdevenidores.

GI – Honradesa i Justícia
Sé honrat en els teus tractes amb tothom. Creu en la Justícia, però no en la qual emana dels altres, sinó en la teva pròpia.
Per a un autèntic samurai no existeixen les tonalitats de grisa pel que fa a honradesa i justícia.
Només existeix el correcte i l’incorrecte.

YU – Valor Heroic
Alça’t sobre les masses de gent que temen actuar. Ocultar-se com una tortuga en la seva closca no és viure.
Un samurai ha de tenir valor heroic. És absolutament arriscat. És perillós. És viure la vida de forma plena, completa, meravellosa. El coratge heroic no és cec. És intel·ligent i fort.
Reemplaça la por pel respecte i la precaució.

JIN – Compassió
Mitjançant l’entrenament intens el samurai es converteix en ràpid i fort. No és com la resta dels homes. Desenvolupa un poder que ha de ser usat en bé de tots.
Té compassió. Ajuda als seus companys en qualsevol oportunitat. Si l’oportunitat no sorgeix, se surt del seu camí per trobar-la.

REI – Cortesia
Els samurai no tenen motius per ser cruels. No necessiten demostrar la seva força. Un samuraiés cortès fins i tot amb els seus enemics. Sense aquesta mostra directa de respecte no som millors que els animals.
Un samurai rep respecte no solament per la seva feresa en la batalla, sinó també per la seva manera de tractar als altres. L’autèntica força interior del samurai es torna evident en temps de dificultats.

MEYO – Honor
L’Autèntic samurai solament té un jutge del seu propi honor, i és ell mateix. Les decisions que preses i com les duus a terme són un reflex de qui ets en realitat.
No pots ocultar-te de tu mateix.

MAKOTO – Sinceritat Absoluta
Quan un samurai diu que farà alguna cosa, és com si ja estigués fet. Gens en aquesta terra ho detindrà en la realització del que ha dit que farà.
No ha de “donar la seva paraula.” No ha de “prometre.” El simple fet de parlar ha posat en moviment l’acte de fer.
Parlar i Fer són la mateixa acció.

CHUGO – Haver fet. Lleialtat
Pel samurai, haver fet o dit “alguna cosa”, significa que aquest “alguna cosa” li pertany. És responsable d’això i de totes les conseqüències que li segueixin.
Un samurai és intensament lleial a aquells baix la seva cura. Per a aquells dels quals és responsable, roman ferament fidel.
Les paraules d’un home són com les seves petjades; pots seguir-les allà on ell vagi.